Bunele intenții nu sunt suficiente…

„A te îndrăgosti este întotdeauna un miracol. Pare ceva etern ca și cum dragostea va dura pe vecie. Noi credem în mod naiv că suntem cumva scutiți de problemele pe care le-au avut părinții noștri, nefiind îngrijorați că dragostea se va stinge. Suntem siguri că așa trebuie să fie și că urmează să trăim întotdeauna fericiți.

Dar pe măsură ce magia se stinge și viața zilnică își intră în drepturi, iese la iveală faptul că bărbații continuă să ceară femeilor să gândească și să reacționeze ca ei, iar femeile așteaptă de la bărbați să se poarte ca ele. Fără o cunoaștere limpede a diferențelor dintre noi, nu acordăm suficient timp pentru a ne înțelege și a ne respecta unii pe alții. Devenim pretențioși, iritați, acuzatori și intoleranți.

Cu toate intențiile bune, dragostea continuă să moară. Problemele curente reușesc cumva să se infiltreze. Se acumulează resentimentele. Comunicarea se degradează. Neîncrederea sporește. Rezultă respingerea și evitarea. Miracolul dragostei este pierdut.

Când bărbații și femeile sunt în stare să se respecte și să-și accepte deosebirile, atunci dragostea are șanse să înflorească.”

(John Gray- Bărbații sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus)

O carte pe care v-o recomand în cazul în care vă puneți tot felul de întrebări, și nu înțelegeți modul de a reacționa, de a gândi, al celui/celei pe care o/îl iubiți.

Cu siguranță, Bărbații sunt de pe Marte, iar Femeile sunt de pe Venus. Dar aceste deosebiri fac ca legătura să fie până la urmă atât de profundă… trebuie doar sa încercăm să înțelegem că suntem diferiți, și să vedem nevoile celuilalt, să înțelegem de ce reacționăm fiecare cum o facem.

Învață să privești dincolo de aparenţe, învaţă sa priveşti viața prin ochii celuilalt.

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: