Cine eşti?!…

…Am să vă împărtăşesc o poveste. Cunoscusem o persoană. Şi această persoană nu era mulţumită deloc cu ceea ce era şi nici cu familia pe care o avea. Îi era ruşine pentru că provenea dintr-o familie modestă. Şi societatea în care trăia punea accent pe aceste lucruri superficiale  cum ar fi banii, imaginea, creând în mintea acesteia o dilemă.

Având mult timp liber, se angajase în diverse activităţi de muncă voluntară. În această perioadă cunoscuse persoane care nici nu-i trecu prin gând că ar putea să fie în asemenea situaţii. Copii bolnavi de cancer, copii fără familie, copii abuzaţi etc. Văzând şi ascultând poveştile acestora realiză faptul că indiferent de unde provenim şi în ce familie ne-a fost dat să ne naştem şi să creştem, suntem binecuvântaţi noi toţi aceea care avem un loc pe care să-l putem numi „acasă”.  Nu ar trebui să ne fie ruşine de cine suntem, ce avem şi de unde suntem. Important e ce devenim, ce alegeri facem, dacă reuşim să fim oameni.

Societatea în care trăim a devenit una anormală. Tot ceea ce era „ruşinos”, „strigător la cer” a devenit perfect acceptat şi tot ceea ce ar fi normal, a devenit ciudat.

Pentru că e greu să te păstrezi cu coloana dreaptă, pentru că e greu să iubeşti când eşti respins, rănit şi urât, pentru că e greu să zâmbeşti când vrei să urli, pentru că e greu să fii sincer, pentru că e greu să ai idealuri şi să nu renunţi la ele…pentru acestea şi multe altele, bravo ţie, cititorule, tu, cel care reuşeşti să le faci toate acestea!

Sper doar că viaţa pe care alegi să o trăieşti să fie exact aceea pe care o doreşti. Sper ca persoana care eşti să corespundă aşteptărilor tale. Sper să nu pierzi din vedere lucrurile importante-n viaţă. Să gândeşti cu propriul „cap”. Să iei cele mai bune alegeri. Să fii „anormal” într-o lume „normală”… sau NU. Alegerea îţi aparţine…

Autor: zPaula

Love is my religion

Un gând despre „Cine eşti?!…”

  1. Cine esti!? …

    Sunt o persoana care aleg cand am de unde, asteptarile mele sunt mai mari decat persoana care sunt, incerc sa nu pierd lucrurile importante chiar daca imi mai scapa cate una. Nu stiu cat de „normal” sunt :)) Dar stiu raspunsul la intrebarea „Cine esti!?” …. Sunt eu! 😀

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: