Sa mai vorbim putin despre prietenie…

Este interesant conceptul de prietenie.
Ce e prietenia? Cine iti sunt prieteni?
Cred ca am gasi multe definitii referitoare la aceasta…dar nu asta conteaza.
Prietenia se gaseste in fapt. M-am gandit, daca ai sta si ti-ai scrie pe o foaie toate persoanele pe care le consideri “prieteni”..si dupa te-ai gandi care dintre acele persoane sunt in preajma ta fara sa beneficieze de anumite lucruri de la tine…fara sa existe vreun alt interes…cred ca lista s-ar scurta considerabil.
Cred ca prieteniile reale sunt din ce in ce mai putine. De ce? Deoarece calitatea omului incepe sa scada pe masura ce inainteaza in varsta. De ce? Deoarece dupa o anumita perioada si multe experiente neplacute tinzi sa te focusezi doar pe propria persoana, pe cresterea ta..in toate ariile si pur si simplu se pierde interesul pentru a lega anumite prietenii profunde.
Prietenii sunt tot mai rari.. dar ideea e ca, in loc sa acuzam alte persoane, ar trebui sa ne facem fiecare dintre noi o introspectie…si sa vedem..noi suntem asa cum ne-am astepta ca prietenii nostri sa fie?!
Pentru ca…prietenia consta in a nu avea alte intentii decat placerea pe care prezenta celeilalte persoane ti-o ofera..un interes “dezinteresat” … Oamenii de acesti gen sunt din ce in ce mai rari dar adevarate comori.
Dupa cum spunea Gandhi “ fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume”, fii si prietenul pe care vrei sa-l ai!

Autor: zPaula

Love is my religion

4 gânduri despre „Sa mai vorbim putin despre prietenie…”

  1. O prietenie este o serie de favoruri oferite unu altuia benevol. Sunt de acord prietenii sunt comori dar este obligatia noastra sa ii gasim si educam, cum este si obligatia lor sa ne educe.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: