„Banii fac lumea sa se-nvarta”…

“Ce a fost, va mai fi, si ce s-a facut, se va mai face; nu este nimic nou sub soare…caci unde este multa intelepciune, este si mult necaz, si cine stie multe, are si multa durere… Atunci am urat toata viata caci nu mi-a placut ce se face sub soare: totul este desertaciune si goana dupa vant”(eclesiastul)
Vreau sa va vorbesc astazi despre ceva; despre bani.
Traim doar daca ii avem, sunt o necesitate pentru a avea un trai decent si toti alearga sa ii faca. Dar idea e, pana unde mergi ca sa ii faci, ce inseamna cu adevarat ei, ii iubesti mai mult decat alte lucruri mai importante?!
Fiecare individ este diferit. Avem tendinta de a ne raporta la oamenii din jurul nostru in functie de propriile valori, idei, dar realitatea nu e asa, astfel suntem pusi in fata unor situatii din care nu putem trage esentialul si motivele unor fapte savarsite de altii.
Ma doare sufletul sa vad cum banii inseamna mai mult decat prietenia, iubirea, legaturile cu adevarat importante in aceasta viata. La ce bun sa iti aduni toata viata asta “aur” daca pierzi ce e important?! Doar ca vedeti ce am spus mai sus..poate e o prioritate in vietile altora, pe care eu nu o pot intelege. O realitate la care nu ma raportez.
Invidia, lacomia, rautatea, sunt atributele unor oameni slabi, care undeva pe drum s-au pierdut si-au uitat esenta in aceasta viata.
Sper ca viata dusa de acestia sa fie una fericita, sa fie impacati, sa fie linistiti noaptea cand se pun sa doarma, pentru ca acea avere e singurul lucru pe care il vor avea.
Din punctul meu de vedere nu e nimic mai important decat familia, relatiile cu cei dragi, iubirea fata de cel de langa, toleranta si intelegerea.. dar sunt anumite valori care nu stiu daca mi-au fost insuflate de mica sau le-am prins eu in calatoria aceasta pe parcurs…
Asadar, spune-mi ce valori ai, ca sa-ti spun cine si ce esti!

Autor: zPaula

Love is my religion

2 gânduri despre „„Banii fac lumea sa se-nvarta”…”

 1. Ai luat un citat din (eclesiastul) …
  Scrisoare care era valabila cu aproape 3000 (exact 2950 ) de ani in urma, scrisa de catre imparatul Solomon.

  Este defapt o carte care vorbeste despre fericire, nicedecum despre avutie sau despre relatii.

  Asadar banul este inofensiv in sine. Dar in mainile oamenilor are puterea de a face bine sau rau, banul fiind doar o unealta pe care omul o foloseste.

  Securea este si ea o unealta care poate fi folosita ca arma alba, dar asta nu inseamna ca ea sau banul sunt rele si trebuie sa ne ferim de ele, ba din contra sa nu ne ferim si sa facem ceva frumos, sa le dam un rost prin care sa cream valoare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: