Radacini…

…”Eu cred că veşnicia s-a născut la sat.
Aici orice gând e mai încet,
şi inima-ţi zvâcneşte mai rar,
ca şi cum nu ţi-ar bate în piept,
ci adânc în pământ undeva”…  – L. Blaga

 Undeva, candva, timpul e mai linistit. Viata se deruleaza fara prea multe nebunii. Haosul orasului nu se zareste si nici nu se resimte. Singurul sunet e cel al vuietului vantului suierand printre frunzele copacilor care glasuiesc numeroase povesti.

Acolo, te asteapta zambind oamenii aceia dragi cu sufletul curat. Cei care te-au crescut. Cei datorita carora tu existi.

Mi-aduc aminte serile de vara in care ne adunam  toti in curtea casei asteptand cu nerabdare laptele cald cu spuma pe care bunicul tocmai il aducea. Povestile interminabile despre cer si stele. Chipul bine conturat al unui caracter de fier..a celui care e bunicul. Ochii ii dezvaluie povesti de demult ale carui curs doar el il stiu. Mintea agera, mana calda si vorba buna..caracter de neclintit al unui suflet care te poate invata oricand cum sa ajungi un om ale carui baze sa ramana solide in pofida zguduirilor intalnite.

Persoana care isi iubeste pamantul, apreciaza calitatea, nu sta la discutii mediocre….”pom” care daca e smuls din radacini se ofileste si moare..

Si..in fata mortii cine are cuvantul?! Cine poate schimba cursul intamplarilor?!

Viata e o carte pe care ti-o aranjezi cu cuvintele cele mai frumoase pe care le cunosti. Uneori randurile inclina in jos, alteori in sus…alteori reusesti sa le asterni  linear. Important e sa o faci, sa te misti, sa scrii, sa creezi..sa traiesti!

Si in drumul acesta..ia-ti timp si apreciaza ce si cine e prioritar. E un cliseu sa tot repeti faptul ca viata e scurta si merita traita frumos si din plin….cred ca realizam importanta acesteia doar in anumite momente.

Aduna-te, trezeste-te..nu-ti mai pierde timpul aiurea…Fiecare secunda e un dar…elibereaza-te de haosul orasului..de cel pe care ti-l aduci tu zilnic…

Adu-ti aminte ca viata e un dar….iar cutia aceasta creste in functie de ceea ce pui tu in ea…

Umple-o cu iubire si clipe petrecute cu oamenii dragi…

Intoarce-te la radacini… ofera-le o vorba calda.. Caci in fata anumitor lucruri ne trezim neputinciosi…

Omule…traieste frumos!

Imagine

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: