Tu, (Pentru Cine) Traiesti?

De cand ma stiu am fost o persoana cu o lume interioara bogata, introspectiva. Mereu am cautat radacini ale lucrurilor, actiunilor, oamenilor. Un fel de aventurier chiar daca nu am indraznit sa ma aventuriez prea departe in realitate, nu pentru ca nu mi-am dorit, deoarece am visat si visez mereu la asta, ci pentru ca radacinile imi sunt adanc infipte si se misca greu, mereu cautand scuze.

Iesirea din zona de confort este grea si frica de necunoscut sau de a pierde ce avem, ne face sa ramanem paralizati: in relatii, in joburi, in situatii; uneori consideram ca nu meritam mai mult, alteori uitam de cine suntem si ce ne mai dorim zilele astea.

Peste tot unde imi intorc capul, gasesc o societate ale carei valori s-au modificat, ale carei idealuri sunt diferite fata de generatia parintilor. Accentul pe cuvantul “fericire”, orice ar insemna asta pentru fiecare, este infricosator de apasator.

Ceea ce pentru mine e fericire, pentru tine poate nu e si invers.

Se pulseaza acest subiect si in tot avantul acesta de presupusa fericire, descoperim oameni cu tulburari depresive tot mai mult, oameni care nu mai stiu cine sunt si pentru cine, sau daca, traiesc.

Tu, ai stat sa te gandesti pentru cine traiesti?!

Te intreb eu: Pentru cine traiesti?!

Traiesti pentru copiii tai?! Pentru sotul tau?! Pentru colegii/sefii tai?! Pentru aprobarile constante ale celorlalti?! Pentru ei sau…..?!

Te gandesti vreodata sa raspunzi : pentru mine?! Traiesc pentru mine!?

A fost o intrebare care m-a macinat zilele acestea, nu pentru ca nu ma mai gandisem la ea…ci pentru ca, desi suntem constienti..uitam pentru cine traim si pentru ce de cele mai multe ori.

Zile senine, cu sens si trairi frumoase, traind in primul rand pentru tine, iti doresc, cititorule!

 

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: