You only live once

You only live once- sau Yolo este o expresie  pe care o auzim des de-a lungul vietii. Dar ce inseamna cu adevarat?

Inseamna ca timpul este ireversibil. Evenimentele pe care le traiesti acum, aici- nu se mai intorc. Defapt se intorc doar cand te gandesti la ele..in amintirile pe care le ai. Si atunci, te intreb: Tu cum alegi sa traiesti? Ce conteaza pentru tine? Ce simti si vrei cu adevarat?

Traim de multe ori zile repetitive. Ne lasam dusi de val sau de comoditate si timpul se scurge prin noi. Pierdem momente in automatismul acesta robotizat in care ne aflam. Nu ne mai intrebam ce vrem. Mergem inainte ca doar inapoi nu se mai poate. Si suntem comozi. Ne e frica de schimbari. Ne e frica sa spunem cu voce tare ce vrem ca doar…atunci chiar s-ar putea sa se intample si sa ne trezim din robotizarea aceasta in care am ramas captivi de prea mult timp.

Sunt vieti care se deruleaza intr-un peisaj atat de dezolant incat iti vine sa plangi. Iti vine sa te intrebi ce rost are. Unde a gresit omul acela.

Iti spun eu unde..in hotarare. In decizii sau mai bine spus, lipsa actiunii care te-ar fi scos din zona de confort in care te gasesti dintotdeauna. Asa e cand fac altii totul in locul tau. Ramai nemiscat. Paralizat. Lasi altii sa ia decizii pentru tine si apoi te intrebi de ce nu poti sa le iei tu. Sau de ce nu e viata asa cum ti-o doresti tu. Pentru ca ai stat paralizat de frica deciziilor. Iti suna cunoscut? Daca da, e bine. Inseamna ca incet incepi sa te dezamortesti. Poate incepi incet si sa te ridici de pe canapeaua confortabila pe care ai stat atata timp. Bravo. Fa niste pasi. Ia aminte: viata asta o parcurgi o singura data. Momentul in care citesti randul acesta deja a disparut. E o amintire.

Si, atunci? Ce faci? Incepi sa iei decizii sau te asezi din nou pe canapea?!

„You only live once, but if you do it right…once is enough”!

O zi traita, iti doresc, cititorule!

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: