Picturi

Incearca sa iti amintesti ultima oara cand lumea s-a incapatanat sa te doboare. Cand cei din jur au facut sau spus lucruri care nu sunt adevarate iar tu nu ai avut cum sa schimbi acest lucru. Ce ai simtit? Cum ai reactionat? Cu cine ai discutat? Cand ai lasat lucrurile sa se aseze? Cand ai inceput sa le ignori?

Oamenii sunt fiinte extraordinare. Au momente sau unii au chiar vieti, prinsi intr-un triunghi al dramei din care nu vor sa iasa sau nici macar nu il constientizeaza. Si in acel moment toti cei din jur sunt vinovati pentru lucruri cu care defapt nu au nici o legatura. Sau uneori au, una foarte mica. Si de acolo se fabuleaza si se tes intregi povesti; asa cum isi tese paianjenul panza sa isi pregateasca capcana, iar cine pica in ea..ei, vai si amar de ei ca ajung sa fie mancati.

Cam asa se intampla si in anumite situatii. Si tot ce poti sa faci este sa te adaptezi. Sa te adaptezi si sa ignori. Stii de ce? Pentru ca oamenii isi traiesc propriile realitati. Da, doare. Doare foarte tare cand ajung sa le manifeste celor din jur o imagine denaturata a ta. Dar nu are rost sa te explici. Tot ce poti sa faci este sa incerci ca apasarea care o ai sa nu se reverse asupra altora. Sa incerci sa o lasi. Sa incerci sa intelegi cum functioneaza fiecare in parte si cum niciodata, indiferent de situatii, nu ai cum sa castigi intr-o lupta in care esti pictat si expus in galerie, lasat acolo ca toti sa vada pictura autorului si sa isi dea cu parerea.

Ceea ce vreau sa spun este ca viata e in multe feluri, iar oamenii la fel. Tot ce poti sa faci este sa incerci tu sa ti-o pictezi in culori vii, calde; iar cand cineva vine cu alte culori, sa le ignori. Sa pui tu mai multa culoare pe pictura ta.

O viata inteleasa, cu sens si oameni buni iti doresc, cititorule!

Autor: zPaula

Love is my religion

2 gânduri despre „Picturi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: