Good vibes only

Hey there!

Cum esti? Ce simti? Ce iti face sufletul?

Te-ai intrebat asta in ultima perioada?

Personalitatea, imaginea de sine se formaza de cand suntem mici copii. Daca crestem intr-un ambient sanatos, cald, armonios, vom tinde sa ne dezvoltam ceva mai diferit si sa ne insusim un atasament normal, spre deosebire de situatia in care inceputurile sunt disfunctionale iar atasamentul dezvoltat poate fi anxios, evitant etc.

De-a lungul anilor iti formezi o stima de sine iar aceasta stima de sine se vede clar din gesturile care le faci, din felul in care crezi ca altii te vad, felul in care mergi, vorbesti etc.

Eu m-am considerat „ratusca cea urata” in copilarie iar cum anii au trecut, am invatat sa ma accept si sa ma iubesc asa cum sunt; cu toate micile imperfectiuni. Mi s-a spus des ca sunt diferita. Am luat-o ca pe un compliment. Dar ideea e ca cuvintele aceastea au o putere foarte mare. Ceea ce auzim despre noi, ne formeaza viziunea pe care ne-o insusim la un moment dat. Iar asta in timp ne dicteaza aspiratiile, credintele despre noi, despre ce suntem sau nu capabili sa facem. Tin minte un episod in care mi s-a spus ca nu pot sa fac un anumit lucru sau ca nu sunt buna de nimic si un vulcan de emotii de contra atac in care m-am tinut frumos pe picioare si strigam din suflet ca pot orice indiferent de parerile altora. Acum, stiu ca cuvintele altora sunt o oglinda, care reflecta toate frustrarile si neajunsurile si isi proiecteaza aceste credinte asupra persoanei care le gadile. As putea da multe exemple in care neputinta altei persoane e proiectata asupra ta, dar sunt sigura ca le ai si tu pe ale tale.

Toti cautam acceptare, apreciere iar mediul social e unul care are o pondere mare asupra acestei viziuni.

Maturizarea aduce cu sine, desigur, o autocunoastere mult mai profunda a ceea ce suntem, ce vrem, pe cine vrem, ce acceptam si ce e important in viata aceasta, setul de reguli invizibile pe care fiecare fiinta le are intiparite undeva in nucleul personal.

Cred cu tarie in sustinerea reciproca a celor din jur. A visurilor, proiectelor, curajului persoanelor care reusesc, prin munca, sa stranga roadele acestora. In ciuda unei societati in care comparatia dintre persoane, invidia, rautatea si sentimentele negative triumfa, eu vreau sa fiu reversul, si sa sustin, mai ales femeile (caci aici sunt cele mai multe conflicte) care au un vis. Sa le admir, sa le incurajez, sa le raspandesc vocea si mesajul care poate aduce vindecare in vietile multora.

Cunoasterea de sine, incepe prin asumarea a tot ceea ce esti iar societatea aceasta are nevoie de mai multa energie pozitiva si sustinere reciproca.

Tu, te cunosti suficient?

Poti sa iti asumi ceea ce esti, fara a da vina pe altii pentru asta?

Cauta sa raspandesti emotii pozitive, lumea aceasta are nevoie de ele.

Pe curand…

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: