Utopia mea…

Ce e viața pentru tine?!

Fiecare avem un sens, un drum. Acel lucru care ne ajută să ne ridicăm din pat în fiecare dimineață. Fie că e un vis, o persoană sau orice alt lucru care e important pentru tine.

Pentru ce trăiești?! Pentru cine?!

Acum câțiva ani în urmă, am participat la câteva acțiuni filantropice. În decursul acestora am cunoscut anumiți copii deosebiți. Țin minte chipul angelic al unei fetițe care s-a lipit de mine de la început..și care m-a făcut să mă gândesc serios la ce frumos ar fi să o pot adopta. Mi-a dat câteva săptămâni albe…

În acest timp, cunoscusem și un tânăr a cărui suflet cald se oglindea în lumina ochilor; un spirit puternic într-un trup fragil. Om care trăia cu o ambiție ieșită din comun în pofida unui destin nu prea darnic cu acesta.

Ieri am aflat că acesta nu mai este. Și m-a lovit vestea puțin. Deși nu-l cunoscusem foarte bine, energia caldă și ambiția care o avea..mi-a rămas ca amintire.

Ne petrecem zilele cei mai mulți dintre noi într-un haos ieșit din comun. Ne stresăm la muncă, suntem nervoși, uităm să ne mai bucurăm de viață așa cum ar trebui.

Tot mai des îmi imaginez un loc cald, pașnic.. cu multă verdeață în jur, în care să-mi petrec viața ..departe de haosul și societatea din care fac parte. Un loc în care copiii mei care or fi să fie, să crească frumos..și să trăiască cu adevărat; nu cu ochii în monitoare, ci la răsăritul, apusul soarelui. La minunățiile care sunt vizibile celui care-și face timp să le vadă.

Și, dacă nu se poate acest lucru, evadarea aceasta, utopia mea..măcar să învățăm să ne bucurăm de viață oriunde ne-am afla. Să reușim să trăim frumos. Să ne rupem de stresul cotidian.. Să ne aducem aminte zilnic de lucrurile importante. Să ne gândim care sunt acestea, pentru fiecare dintre noi.

Deși…până la urmă, într-adevăr..Nu contează anii din viață, ci viața din ei!

Trăiește-i intens!

 

Imagine

 

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un comentariu