Drumul spre Iad e pavat cu bune intenţii!…

Se pare că suntem maeştri in ceea ce priveşte viaţa altor persoane, în a da sfaturi, în a insista în anumite lucruri care nu ar trebui să ne privească.
Vrem să ne oferim ajutorul, deşi nu ne e cerut. Probabil noi suntem cei care au nevoie de ajutor. O fi un strigăt interior pe care îl amortizăm prin a încerca să ajutăm alţi oameni.
Ajutorul oferit unei persoane e cel mai satisfăcător lucru posibil. Îţi dă o stare de fericire, deoarece ai contribuit într-un sens pozitiv în viaţa unei persoane. Dar, în acelaşi timp, te ajuţi pe tine însuţi.
Acum câţiva ani, participasem la o acţiune caritabilă. Munca depusă de toţi oamenii care au organizat acea acţiune, a rămas în uitare, în momentul în care am văzut fericirea de pe feţele oamenilor care au beneficiat de câteva cadouri din partea noastră.
În momentul în care ai oportunitarea să faci ceva practic pentru cineva, fa-o. Suntem atât de buni la vorbe, dar atât de leneşi la fapte.
Când eram ceva mai mică, îmi doream să ating măcar o viaţă. Să întâlnesc o persoană care să „fie mai bună” din mai multe aspecte, dupa ce a interacţionat cu mine. Nu ştiu dacă am reuşit să fac treaba asta, dar ştiu că fiecare persoană cu care interacţionăm ne învaţă câte ceva. Fie că înveţi pe calea uşoară sau grea, tot o faci.
Aşadar, încearcă să nu îţi mai bagi nasul în treburile altor persoane, dând sfaturi care nu ţi-au fost cerute şi pe care tu nu le aplici în propria-ţi viaţă.
În schimb, dacă ai ocazia să ajuţi într-un mod real pe cineva, fă-o prin fapte, prin exemplul propriu. Nu există nimic mai puternic decât propriul exemplu.
Luminează viaţa altora, luminând-o şi pe a ta atunci când îţi e deschisă uşa, nu când eşti nevoit să forţezi mânerul!

Autor: zPaula

Love is my religion

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: